Rumah > Berita > Kandungan
China kimpalan laporan industri peralatan, 2014-2017
Mar 11, 2016

NEW YORK, 9 Mac 2015 /PRNewswire/--sejak abad ke-21, China telah menyaksikan pembangunan yang pesat dalam industri peralatan kimpalan dan menjadi worldand #39; s terbesar pengeluar dan pengeksport peralatan kimpalan. Pada tahun 2013, perusahaan dengan hasil jualan tahunan sebanyak lebih RMB20 juta dalam kimpalan dan pemotongan peralatan industri mencapai hasil RMB41.18 bilion, mewakili kenaikan tahun-atas-tahun sebanyak 19.49%. Dari Januari hingga Oktober 2014, perusahaan ini diperolehi hasil sebanyak RMB34.29 bilion.

China kimpalan Mesin industri terutamanya melibatkan mesin kimpalan Arka, Mesin Kimpalan rintangan, automasi kimpalan (automasi Mesin Khas + kimpalan Pusat automasi), Khas mesin kimpalan, bantuan peralatan dan kelengkapan. Pada tahun 2013, Mesin Kimpalan Arka, Mesin Kimpalan rintangan, automasi kimpalan (automasi Mesin Khas + kimpalan Pusat automasi) dan khas kimpalan mesin yang diduduki 68.14%, 3.68%, 8.39% dan 9.69% pasaran saham masing-masing oleh hasil. Robot-robot peralatan dan kimpalan automasi telah membangunkan radikal dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Industri berdaya saing mesin kimpalan mempunyai kadar kepekatan sederhana. Pada masa ini, Terdapat kira-kira 1,500 perusahaan dalam industri peralatan pemotongan dan kimpalan Cina, dan lebih daripada 20 orang daripada mereka setiap menyedari nilai keluaran tahunan berbanding RMB100 juta. Pemain pasaran memeluk syarikat asing--Panasonic, OTC, ITW dan ESAB Group dan rakan-rakan tempatan--Riland, teknologi Jasic, teknologi MASA Beijing dan Shanghai Hugong.

Syarikat-syarikat asing sasaran pasaran sederhana dan mewah. Tangshan Panasonic telah sentiasa mengikut di barisan hadapan dalam pasaran Cina hasil, dengan pelbagai jenis produk yang merangkumi hampir semua sektor industri. Sebagai seorang pemimpin dalam bidang kimpalan robot, OTC mempunyai kedua-dua jualan dan perkhidmatan syarikat di China, dua asas pengeluaran (Mudanjiang dan Qingdao) dan empat pusat latihan. ITWand #39; s Beijing Miller terutamanya menghasilkan DW dan DS siri gas dilindungi oleh mesin kimpalan, dan menguruskan pemasaran dan perkhidmatan ITW kimpalan produk dalam pasaran domestik. ESAB Kumpulan telah mewujudkan empat kilang dan Pusat proses di Zhangjiagang, Yantai, Wuxi dan tempat-tempat lain di China, terlibat dengan mesin kimpalan kimpalan bahan, automasi dan mesin memotong dan memberikan keutamaan kepada pembangunan pelbagai sektor seperti tenaga, jentera pembinaan, pengangkutan, pembinaan kapal dan pelantar luar pantai.

Syarikat-syarikat Cina Serlahkan low-end dan sederhana pasaran, dan mereka secara beransur-ansur menggantikan jenama asing di arc tradisional dan rintangan pasaran mesin kimpalan. Riland, teknologi Jasic dan teknologi MASA Beijing mempunyai barisan produk-produk meluas dan mengambil kedudukan utama dalam pasaran domestik. Sesetengah pengeluar telah menjengah ke bidang kimpalan automasi dan robot, contohnya, teknologi Jasic, Huayilong dan Shanghai Hugong melahirkan robot-robot kimpalan melalui kerjasama dengan ABB, Kawasaki Heavy Industries dan Syarikat-syarikat asing yang lain.

Laporan ini terutamanya mengandungi perkara-perkara berikut:
Gambaran keseluruhan China kimpalan industri peralatan, termasuk definisi, klasifikasi, rantaian industri, dasar, peraturan, saiz pasaran, pasaran-pasaran serantau, import andamp; eksport, persaingan dan trend pembangunan masa depan;
Corak pengeluaran, penjualan, inventori dan pertandingan segmen pasaran termasuk Arka kimpalan Mesin, Mesin Kimpalan rintangan, peralatan kimpalan yang khas dan automatik peralatan kimpalan;
Profil, keadaan kewangan, output, jumlah jualan, pelanggan utama, produk kebanggaan, R andamp; D, pengeluaran asas dan ciri-ciri teknikal daripada enam buah syarikat asing (termasuk Panasonic, Obara, Lincoln elektrik, ESAB, OTC dan ITW) serta 12 pengeluar domestik (Riland, teknologi Jasic, teknologi MASA Beijing, Shanghai Hugong, Huaheng kimpalan, Kaierda dan Aotai di Shandong)