Rumah > Berita > Kandungan
Kolum & Boom untuk kimpalan MIG TIG, Plasma,
May 11, 2016

Mematuhi syarat-syarat ketat permohonan berkaitan Aeroangkasa dan nuklear manipulator tiang dan suntikan perlu menyediakan ketegaran yang luar biasa dan pesongan yang rendah di bawah beban. Keperluan-keperluan lain yang penting termasuk pergerakan paksi yang konsisten dan kelancaran. Dalam Mesyuarat ini permintaan pelbagai tiang dan boom manipulator telah direka dengan berkualiti sub komponen dan tekanan lega pemalsuan yang digabungkan ke dalam rekabentuk, yang menyediakan kestabilan terkemuka di kelas. Falsafah Reka bentuk ini adalah dijalankan melalui model omboh tugas berat yang lebih besar.


Tugas yang ringan dan pelbagai standard secara amnya mempunyai lebih banyak penerapan Aeroangkasa dan aplikasi Kejuruteraan precision cahaya, di mana minima boom pesongan dan kekurangan getaran pada sambungan boom penuh adalah faktor penting. Pilihan wujud bagi pemacu boom precision (untuk aplikasi kimpalan linear) atau ketepatan walaupun memandu lajur (menegak) menggunakan recirculating bola skru jenis mekanisme. Bagi semua manipulator tiang dan boom boom dan kolum usul boleh melalui precision galas dan panduan cara. Ciri-ciri Reka bentuk termasuk Seksyen tebal pemalsuan yang telah menarik nafas lega untuk memastikan standard tertinggi straightness dan dimensi toleransi tekanan. Proses-proses berkenaan weld termasuk TIG, plasma dan MIG/MAG, di mana muatan kepala weld peringkat tinggi bukanlah faktor utama.


Berat tanggungjawab dan tugas berat tambahan tiang dan boom manipulator berkongsi ciri rekabentuk yang sama menganggotai manipulator cahaya dan standard duti supaya mereka juga boleh digunakan untuk aplikasi ketepatan yang melibatkan proses-proses seperti Arc dwi-Plasma / TIG. Walau bagaimanapun, unit ini akan mendapati permohonan terutamanya melibatkan MIG/MAG dan proses timbul arc (SAW) yang menawarkan pelbagai pilihan tambahan termasuk kereta-kereta berkuasa dan Raja pin giliran tiang. Kereta sorong Khas pelancongan yang besar disediakan untuk membawa semua kawalan dan weld peralatan proses.


Sekiranya kilang pertimbangan penting kemudian kami boleh menawarkan model-model yang mempunyai teleskopis ledakan, sekali gus mengurangkan keperluan ruang ke belakang. Pergerakan bahagian telescoping adalah segerak untuk mempastikan kelancaran mungkin tertinggi pergerakan dikekalkan.


Manipulator tiang dan boom yang semua telah dirancang untuk bekerja dengan pelbagai kawalan. Bergantung kepada saiz dan duti, kawalan pergerakan boom mungkin melalui pemacu jenis inverter frekuensi maklum balas pengekod.