Rumah > Berita > Kandungan
Makan Malam Gala Anugerah pengacara, yang betul-betul Ya Michael sebenar Portillo, untuk menjadi penceramah jemputan di dunia kimpalan
Mar 21, 2016

Kimpalan dunia adalah amat sukacita untuk mengumumkan bahawa sebenar Michael Portillo telah bersetuju untuk menjadi penceramah jemputan di sulung kimpalan dunia Anugerah malam Gala pada Rabu, 13 April 2016 di Hilton Birmingham Metropole Hotel.

Sebenar Michael Portillo menghadiri sekolah menengah Harrow County dan Peterhouse, Cambridge di mana beliau membaca sejarah.

Beliau bekerja untuk Parti Konservatif dan Menteri-Menteri kerajaan antara tahun 1976 hingga 1983. Beliau memasuki Dewan Rakyat pada tahun 1984, adalah bayang-bayang Canselor dan bertanding kepimpinan parti pada tahun 2001, tidak berjaya.

Sejak meninggalkan politik, beliau telah mengabdikan dirinya kepada penulisan dan penyiaran. Beliau juga kerap BBC1's sardonic "Ini minggu" program politik dan Radio 4 "The Moral Maze". Dia telah membuat dokumentari radio dan televisyen pada berbagai-bagai mata pelajaran, termasuk lima siri "besar British (dan Tempahan Continental) perjalanan kereta api" untuk BBC2. Pada tahun 2008 beliau dipengerusikan Hakim-Hakim yang Man Booker prize dan dipengerusikan Hadiah Muzium dan galeri seni Fund pada 2011.